Keuring leidt tot een ander droomhuis

Pracht was bezig met de aankoop van een vrijstaand huis in Bilthoven. De klant was enthousiast. Het was wel zichtbaar dat er veel aan het huis moest gebeuren. We zagen schilderwerk dat hoognodig aan een verfbeurt toe was, losliggende kabels, veel enkel glas. Achterstallig onderhoud op allerlei fronten, maar ook scheuren in de buitengevel waar ze niet hoorden te zitten.
Voordat we een bod uitbrachten, hebben we de woning bouwkundig laten keuren. En dat was maar goed ook, want uit die keuring kwamen toch aanzienlijk meer kosten uit dan we eerst hadden bedacht. Op basis van die kennis zijn we gaan bieden en wisten we precies wat we voor het huis wilden betalen in de staat waarin het zich bevond. Er bleek ook een tweede biedende partij te zijn en we konden allebei ons eindbod uitbrengen. Wij waren niet de partij met het hoogste bod en het huis ging naar de andere koper. Onze klant was – ondanks dat hij het huis niet had kunnen kopen – toch blij met het resultaat omdat we alles grondig uitgezocht hadden.

Een paar weken later vonden we het huis dat zij nu gekocht hebben, halfvrijstaand met een veel grotere tuin, en… geen bouwkundige gebreken.

Leave a Reply


Notice: Undefined index: postcode in /home/hx0211/domains/prachtaankoopmakelaars.nl/public_html/wp-content/plugins/taxatiepopup/taxatiepopup.php on line 54
X

Wat is dit huis waard?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

X

Wat is dit huis waard?

Wilt u de waarde van een woning weten?