Bezichtiging? Wegwezen!

Een bezichtiging van een woning is vaak een precair proces. De huidige eigenaar kan daarbij als een ongewenste stoorzender optreden. Zo had ik pas met een van mijn klanten een bezichtiging. De klant had twee kleine kindjes bij zich, één nog in de kinderwagen. De eigenaren van de woning bleken thuis te zijn. Jammer. Vanaf het eerste moment probeerde de eigenaar zich te ontfermen over de baby, terwijl diens moeder dat eigenlijk niet wilde.

De baby zette het op een huilen; niet echt handig als je voor het eerst in een huis komt rondkijken. Ook kwam de eigenaar steeds met handige weetjes en suggesties voorbij, terwijl wij – de verkopend- en aankopend makelaar plus de klant – deze meneer steeds probeerden te ontlopen. Wij wilden immers rustig kunnen zeggen wat wij van het huis vonden.

In dit geval was er heel veel onnodige onrust om ons heen, terwijl we al moeite genoeg hadden om door de klassieke inrichting van het huis heen te kijken. Daarom voor de verkopende partij: zorg echt dat er tijdens de bezichtiging geen bewoners aanwezig zijn. In bepaalde gevallen stel ik zelfs als voorwaarde dat de eigenaar zelf niet thuis is.

Leave a Reply


Notice: Undefined index: postcode in /home/hx0211/domains/prachtaankoopmakelaars.nl/public_html/wp-content/plugins/taxatiepopup/taxatiepopup.php on line 54
X

Wat is dit huis waard?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

X

Wat is dit huis waard?

Wilt u de waarde van een woning weten?