Volgend jaar beter in Nederland?

Vanochtend lees ik op de website van de NVM twee voor Nederlanders hoopvol stemmende berichten.

De zorgen om de economie en om de woningmarkt zijn overal voelbaar. En dan zijn onderstaande berichten van de Europese Commissie en van het CBS hoopgevend voor volgend jaar.

De Europese Commissie voorziet voor de Europese Unie én voor Nederland volgend jaar een herstel van de economie. Dat stelt Europees commissaris Olli Rhen.Rehn voorziet dit jaar een daling van de Nederlandse economie met 0,9 procent. Deze prognose wijkt niet af van eerdere progonoses. Volgend jaar wordt een groei verwacht van 0,7 procent. Dit zal met name te danken zijn aan de export.

En dan is er het CBS, dat sinds lange tijd weer een aantal lichtpuntjes meldt. Voor het eerst sinds lange tijd werden er meer voedingsmiddelen en kledingstukken gekocht. Daarnaast groeide de uitvoer van goederen in het afgelopen kwartaal, met 3,8 procent. Ook de afname van het aantal banen valt relatief mee. In het eerste kwartaal van 2012 waren er 13 duizend banen minder dan in het overeenkomstige kwartaal van 2011. Dit is een daling van 0,2 procent. Naar verwachting zal ons land volgend jaar weer uit de recessie komen, zo stelt het CBS.

Gelukkig hebben we bij Pracht met onze onderscheidende aanpak bij de begeleiding bij aankopen van woningen steeds mooie opdrachten en opdrachtgevers om voor te werken. Maar bij een beter draaiende economie vaart iedereen wel. Een mooie opsteker voor vandaag!

Leave a Reply


Notice: Undefined index: postcode in /home/hx0211/domains/prachtaankoopmakelaars.nl/public_html/wp-content/plugins/taxatiepopup/taxatiepopup.php on line 54
X

Wat is dit huis waard?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

X

Wat is dit huis waard?

Wilt u de waarde van een woning weten?