Emoties bij verhuizen

Emoties bij verhuizen

Ook al begeleiden wij kópers van woningen, toch merken we regelmatig hoe moeilijk het soms is voor verkopers hun huis achter te laten. Vaak hebben mensen een emotionele band met een huis, zeker als ze er lang hebben gewoond. Vooral voor oudere mensen die hun huis verkopen en die kleiner gaan wonen, is het echt het afsluiten van een fase in hun leven. Herinneringen die worden achtergelaten… en wat kan je nog meenemen naar je nieuwe huis of appartement? Veel wordt weggedaan, weggegooid of aan de kinderen gegeven. Een ingrijpend proces.
Soms word ik als makelaar daarin betrokken en om advies gevraagd: ‘Weet u misschien iemand die nog graag hoeden draagt? Anders moet ik ze wegdoen.’
Makelaars zijn gewend vanuit de zakelijke kant te redeneren. Maar we moeten ons bewust blijven van de emoties die verhuizen met zich meebrengt. Zowel voor de verkopers, als voor de kopers, die vaak reikhalzend uitkijken naar hun nieuwe huis. Een grote stap vooruit!
Als makelaar van de kopers geef ik graag complimenten aan de verkopers, als zij op de dag van de overdracht een net, leeg en schoon huis overdragen aan de nieuwe bewoners. Want er gaan heel wat inspanningen en emoties aan vooraf, om het zo te krijgen.

Leave a Reply


Notice: Undefined index: postcode in /home/hx0211/domains/prachtaankoopmakelaars.nl/public_html/wp-content/plugins/taxatiepopup/taxatiepopup.php on line 54
X

Wat is dit huis waard?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

X

Wat is dit huis waard?

Wilt u de waarde van een woning weten?