De bezichtiging. Gebruik emotie én verstand!

De bezichtiging. Gebruik emotie én verstand!

‘Ik werd meteen verliefd op dat huis!’ of ‘Toen ik de straat in reed wist ik al: dit wordt het niet.’ De eerste indruk van een huis is vaak een gevoelskwestie, maar vervolgens komt het verstand om de hoek kijken. Het ideale huis scoort op beide punten, maar wat geeft uiteindelijk de doorslag?

Emotie, de allereerste indruk

De allereerste indruk is vrijwel altijd een gevoelskwestie. Let daarop bij binnenkomst. Hoe voelt het om binnen te komen? Is het een prettige omgeving? Voel je meteen: dit is mijn huis? Of is je eerste gedachte: nee, dit is het niet? Let goed op wat je eerste gevoel bij het huis is, en neem dat serieus. Probeer ook al te achterhalen waar het gevoel vandaan komt. Is het de lichtval door de glas-in-loodramen? De inrichting? Of word je verliefd op de geur van appeltaart, die de bewoners hebben gebakken voordat je kwam?

Roze bril? Zet hem af

Misschien heb je bij de deur meteen een roze bril opgezet, óf was je juist negatief. Hoe dan ook: zet hem af en probeer vervolgens rationeel naar het huis te kijken. Misschien is het huis een rommeltje, is de inrichting niet je stijl of is het een druilerige, donkere dag. Hoe zou dit huis er uit zien als jij het zou inrichten? Pak het vragenlijstje uit de voorbereiding bij de hand en laat je leiden door de feiten: de grootte van de kamers, de hoogte van de plafonds, de indeling en de bergruimte, de ligging en de lichtval. Neem alles goed in je op, maak aantekeningen en neem foto’s (vraag wel even of dat akkoord is). Stel al je vragen aan de bewoner of verkopend makelaar.

Slaap er een nachtje over

Soms is het na de bezichtiging meteen duidelijk: dit wordt het, of juist niet. Maar vaak is het een kwestie van afwegen. Bij twijfel is er één belangrijk advies: zet alle argumenten nog eens even op een rijtje, en slaap er vervolgens een nachtje over. Ben je na een nachtje slapen nog steeds positief, vraag dan bij de verkopend makelaar de relevant


Notice: Undefined index: postcode in /home/hx0211/domains/prachtaankoopmakelaars.nl/public_html/wp-content/plugins/taxatiepopup/taxatiepopup.php on line 54
X

Wat is dit huis waard?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

X

Wat is dit huis waard?

Wilt u de waarde van een woning weten?