Wat doet een aankoopmakelaar?

Wat doet een aankoopmakelaar?

In gesprekken met potentiële klanten krijgen we regelmatig de vraag: “Wat doet een aankoopmakelaar eigenlijk?” Waar mensen het heel normaal vinden om een verkoopmakelaar in de arm te nemen, geldt dat nog niet zo voor de aankoopmakelaar. Dat terwijl er een heleboel op je afkomt. “Waar moest ik beginnen? Ik zag het als een Gordiaanse knoop”, zegt mevrouw De Haan, met wie we recentelijk een appartement in Huis Ter Heide aankochten, “Aankopen, verkopen, hypotheek regelen, verbouwen, mogelijk overbruggen. Als je aan één draadje trekt, beweegt de hele boel.”

Aan ons de taak om alles te ontwarren. Tegelijkertijd is het als aankoopmakelaar ons werk om overal vraagtekens bij te plaatsen en tegelijkertijd geen vraag onbeantwoord te laten. Wat zijn de bestemmingsplannen voor dit gebied? Wat zit er in de bodem en hoe is de bouwkundige situatie? Welke route fietsen jonge kinderen straks naar de dichtstbijzijnde basisschool? Is dit huis geschikt voor gezinsuitbreiding? Mogen we hier uitbouwen? Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n Vereniging van Eigenaren? Is de vraagprijs wel reëel?

De koper voorop

De aankoopmakelaar treedt alleen op in het belang van de koper. Niet van verkopers, niet van collega-makelaars. Je kunt de meeste aankoopmakelaars in iedere fase van het aankoopproces inschakelen: als extra hulp bij het zoeken, enkel als onderhandelaar of alles daartussenin. Zo had mevrouw De Haan haar droomwoning zelf al gevonden. Bedenk van tevoren waar je zelf hulp bij nodig hebt en laat je informeren over de mogelijkheden.

Een strategische medestander

Bij Pracht Aankoopmakelaars zien we onszelf als meer dan vastgoed-specialist. We zijn de adviseur, procesbegeleider, het klankbord, de kritische noot, de medestander en de meejuicher als er getekend is. Wij zorgen er in de huidige markt voor dat onze klanten op de eerste bezichtigingsdag aanwezig zijn en passen onze biedingsstrategieën aan op het huis en de markt. Wij nemen de minder leuke dingen over, zodat onze klanten zich op de leuke dingen kunnen richten. Zo wordt het aankoopproces uiteindelijk een spannende, maar wel een mooie, stressvrije herinnering. Bij Pracht Aankoopmakelaars weten we precies wanneer we welke stappen moeten zetten. Een huis kopen is immers een van de meest bijzondere dingen die je in je leven kunt doen.

Leave a Reply


Notice: Undefined index: postcode in /home/hx0211/domains/prachtaankoopmakelaars.nl/public_html/wp-content/plugins/taxatiepopup/taxatiepopup.php on line 54
X

Wat is dit huis waard?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

X

Wat is dit huis waard?

Wilt u de waarde van een woning weten?